Newyorský cheesecake s bobuľovými plodmi

PripravaVarenie - pecenieKalorii na 1 porciu 427 kal

Recept ne cheesecake poznáme z americkej kuchyne, môže byť jednoduchý alebo s ovocím. Newyorský cheesecake s bobuľovými plodmi je veľmi chutný a sladký.

Potrebujeme:

na 12 ks:
(priemer formy 26 cm)
150 g masla
300 g maslových sušienok
500 g mascarpone
100 g šľahačkovej smotany
160 g práškového cukru
1 vanilku
2 vajcia
500 g mrazeného ovocia (napr.maliny, čučoriedky, čierne ríbezle, jahody)
1 balenie želatíny
30 g kryštálového cukru

Hodnotenie: 3.7 z 5. Celkom 40 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Maslo roztopiť a zmiešať s najemno rozdrobenými maslovými sušienkami a lyžicou ich vtlačiť do
formy vyloženej papierom na pečenie. Piecť 10 minút pri 180°C.
Necháme 5 minút chladnúť vo forme a potom na sušienkové cesto vylejeme vymiešaný krém: vajcia, cukor, vanilka, mascarpone a šľahačka. Teplotu znížime na 160°C a pečieme asi 40 min. Koláč vyberieme a necháme vychladnúť.
Roztopené ovocie poukladáme na upečený koláč, šťavu z ovocia použijeme na želé a v prípade
potreby doplníme vodou. Zmiešame s cukrom, želatínou, privedieme do varu a
rovnomerne polejeme koláč.
Necháme v chlade tuhnúť 6 hodín.