Francúzske toasty
Dezert, s ktorým sa oplatí začať Váš deň. Francúzske toasty sú tip na sladké raňajky plné ovocia.
Potrebujeme:
4 plátky chleba na opekanie Warburtons
3 veľké vajcia z voľného chovu
60 ml kyslej smotany
75 g nerafinovaného krupicového cukru
1 ČL mletej škorice
3 veľké vajcia z voľného chovu
60 ml kyslej smotany
75 g nerafinovaného krupicového cukru
1 ČL mletej škorice
1 PL masla
200 g jahôd, rozpolených
200 g čučoriedok
4 PL šľahačkového kyslého krému (crème fraiche) alebo prírodného bieleho jogurtu
práškový cukor na poprášenie
200 g jahôd, rozpolených
200 g čučoriedok
4 PL šľahačkového kyslého krému (crème fraiche) alebo prírodného bieleho jogurtu
práškový cukor na poprášenie
Postup
- autor: nas liptov
V miske spolu vyšľahajte vajcia, smotanu, cukor a škoricu. Zohrejte panvicu na miernom ohni a roztopte maslo, kým nezačne bublať.
Namočte plátky chleba do vajcovej zmesi a po dvoch kúskoch vkladajte do panvice, z každej strany na 2 minúty, alebo kým nie sú opečené do zlatista.
Na každý plátok poukladajte štvrtinu lesných plodov a lyžičku crème fraiche alebo prírodný jogurt a poprášte práškovým cukrom.
Kategória:
MúčnikyChod:
DezertTyp Kuchyne:
FrancúzskaSezóna:
LetnéSpôsob prípravy:
VyprážanéDiéta:
Vegetariánska