Divina na šípkovej omáčke s domácimi haluškami

PripravaVarenie - pecenie

Divina podusená v pive, kombinovaná so šípkovou omáčkou je výborná voľba. Divina na šípkovej omáčke s domácimi haluškami v tejto kombinácii iste zachutí.

Potrebujeme:

Na 4 porcie:
Divina
700 g stehna diviaka
120 g petržlenu
10 zrniek nového korenia
200 g karotky
4 bobkové listy
200 g cibule
10 zrniek čierneho korenia
4 PL masti
1 Šariš tmavý
soľ

Šípková omáčka
80 g masla
80 g múky
4 PL šípkového džemu
3 g mletej škorice
vývar z diviaka

Halušky
400 g zemiakov
400 g múky
2 vajcia, soľ

Hodnotenie: 3.6 z 5. Celkom 47 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Diviaka orestujeme na masti spolu so zeleninou,
pridáme korenie, bobkový list, soľ, pivo a trochu vody. Dusíme domäkka.
V druhom hrnci rozpustíme maslo na omáčku a pridáme múku. Potom pridáme škoricu, džem a
vývar podľa potreby, aby sme získali omáčku.
Zemiaky na halušky nastrúhame, zmiešame s múkou, vajcom a pridáme soľ a vodu podľa potreby.
Do vriacej vody pomocou haluškára pretrieme pripravené cesto.
Varíme, kým halušky nevyplávajú navrch. Občas premiešame, aby sa cesto neprichytilo o boky hrnca.

Fotogaléria