Svätý Hubert

Ďalší zaujímavý spôsob prípravy srnčieho mäsa. Svätý Hubert je recept zo slovenskej kuchyne na prípravu srnčieho mäsa.

Potrebujeme:

300 g jelenieho krku
100 ml smotany na varenie
100 g masla
jalovec
rozmarín
tymián
bobkový list
zmes celého korenia (rôzne druhy)
hladkú múku
2 dl bieleho vína (môže byť aj červené)

Hodnotenie: 2.8 z 5. Celkom 13 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Mäso nakrájame, pridáme soľ, korenia a bylinky. Opražíme na roztopenom masle, podlejeme vínom,
prípadne trochou vody podľa potreby, pridáme jalovec a bobkový list a dusíme domäkka. Nakoniec
pridáme smotanu s múkou a všetko necháme chvíľku prevrieť.