Francúzke omelety

Kalorii na 1 porciu 180 kal

Potrebujeme:

8 vajec, 40 g oleja, 1 cibuľa, 200g póru, 200g šampiňónov, zelená petržlenová vňať, soľ
no image

Hodnotenie: 2.9 z 5. Celkom 12 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

Cibuľku pokrájanú nadrobno speníme na horúcom oleji, pridáme umytý a očistený pór pokrájaný na kolieska a šampiňóny nakrájané na tenké plátky. Dobre podusíme, podlejeme malým množstvom horúcej vody a opäť podusíme. Štvrtinu tejto zmesi vložíme na teflónovú panvicu potretú olejom, zalejeme dvoma vajciami rozšľahanými so soľou a nadrobno pokrájanou zelenou petržlenovu vňaťou, premiešame a upečieme. Takisto pripravíme tri ďaľšie omelety.
Podávame s varenými zemiakmi a hlávkovým šalátom.