Francúzke omelety
180 kal
Potrebujeme:
8 vajec, 40 g oleja, 1 cibuľa, 200g póru, 200g šampiňónov, zelená petržlenová vňať, soľ
Postup
- autor: vsetkyrecepty.sk
Cibuľku pokrájanú nadrobno speníme na horúcom oleji, pridáme umytý a očistený pór pokrájaný na kolieska a šampiňóny nakrájané na tenké plátky. Dobre podusíme, podlejeme malým množstvom horúcej vody a opäť podusíme. Štvrtinu tejto zmesi vložíme na teflónovú panvicu potretú olejom, zalejeme dvoma vajciami rozšľahanými so soľou a nadrobno pokrájanou zelenou petržlenovu vňaťou, premiešame a upečieme. Takisto pripravíme tri ďaľšie omelety.
Podávame s varenými zemiakmi a hlávkovým šalátom.
Kategória:
Jedlá inéChod:
RaňajkyTyp Kuchyne:
FrancúzskaSpôsob prípravy:
Vyprážané