Tokáň z diviaka

Tokáň je možno pripraviť z rôznych druhov mäsa. Je to jedlo podobné gulášu. Tokáň z diviaka je veľmi chutné jedlo, v ktorom pocítite pravú chuť diviny.

Potrebujeme:

karé z diviaka
2 väčšie cibule
1 pl masť z diviaka / bravčová
200 ml paradajkového pretlaku
1 strúčik cesnaku
4 dcl biele víno
majorán, rasca drvená
4 pláty slaniny
soľ, korenie

Hodnotenie: 3.3 z 5. Celkom 35 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Mäso odblaníme a pokrájame na menšie kúsky/plátky.
Cibuľu popražíme na masti, pridáme mäso a popražíme ho kým sa nezatiahne. Podlejeme vínom, pridáme pretlak, soľ, rascu korenie a dusíme domäkka. Podľa potreby, podlievame vodou.
Nakoniec pridáme slaninu, cesnak, majorán a necháme prevrieť.