Jelenia panenka so šampiňónovou omáčkou

Jemne pripravené mäsko z jeleňa. Jelenia panenka so šampiňónovou omáčkou je výborné jedlo pripravené s kari.

Potrebujeme:

jelenia panenka
6-8 ks šampiňóny
10 zemiakov
kari
klasické maslo
300 ml smotana na varenie
soľ, 4 druhy korenia

Hodnotenie: 2.4 z 5. Celkom 11 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Zemiaky umyjeme a dáme variť v šupke.
Panenku odblaniť, umyť, nasoliť a okoreniť 4 druhmi korenia.
Na rozpustenom masle zatiahnúť panenku a dať zapiecť pri 200°C na 10 minút v odkrytom janskom skle. (výpek odložiť)
Šampiňóny očistiť, nakrájať a vydusiť vo výpeku. Pridáme k nim smotanu, soľ, kari, a necháme prevrieť.
Panenku vytiahneme, prikryjeme a necháme "podusiť".
Uvarené zemiaky necháme v šupke, prekrojíme na polovicu, pridáme panenku a podlejeme šampiňónovou omáčkou.