Americká torta

PripravaVarenie - pecenie

Torta, ktorá zaujme aj farbou aj svojou lahodnou chuťou. Americká torta je tip na darček a skvelý dezert.

Potrebujeme:

  • 250 g múka (125 g polohrubej, 125 g hladkej)
  • 1/2 ČL farbivo červené (gelové)
  • 240 ml podmáslie
  • 300 g práškový cukor
  • 2 ks vajcia
  • 113 g maslo
  • 1/2 ČL soľ
  • 2 PL kakao
  • 1 ČL sóda bikarbóna
  • 1 ČL ocot
  • 1 ČL vanilkový extrakt
  • 500 g mascarpone
  •  

    Krém:

  • 400 ml smotana na šľahanie
  • 120 g práškový cukor

Hodnotenie: 3.4 z 5. Celkom 20 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Dno tortovej formy vymastíme tukom a vysypeme múkou.
Zmiešame múku so soľou a kakaom. V podmáslí rozmiešame farbivo.
Maslo s cukrom šľaháme 3 minúty potom po jednom zašľahaváme celé vajcia a vanilkový extrakt.
Potom postupne zašľaháme 1/3 múky, polovicu podmáslia, 2/3 masla, druhú polovicu podmáslia, a nakoniec zbytok múky.
Sódu v malom hrnčeku zalejeme octom, okamžite to vylejeme na cesto. Vareškou zamiešame.
Cesto rozotrieme do formy a pečieme pri 175°C asi 40 minút.
Krém:
Mascarpone premiešame s cukrom, prilejeme smotanu a všetko vyšľaháme na hustý krém.
Korpus 2 krát prerežeme a naplníme krémom.