Pravý cheesecake

PripravaVarenie - pecenie

Pripravte si pravý cheesecake s čerstvým ovocím. Pravý cheesecake je výborný dezert, ktorý má veľmi jemnú krémovú chuť.

Potrebujeme:

  • 150 g maslo
  • 300 g maslové sušienky biele
  • 500 g philadelphia cream cheese
  • 250 g práškový cukor
  • 150 g kyslá smotana
  • 1 ks vanilka
  • 2 ks vajcia
  • 3 PL kukuričný škrob
  • kôra z 1/2 citróna

Hodnotenie: 3.6 z 5. Celkom 14 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Maslo roztopíme a zmiešame s najemno rozdrobenými maslovými sušienkami. Lyžicou ich vtláčame do formy vyloženej papierom na pečenie.
Pečieme 10 minút pri 180°C. Necháme vychladnúť.
Pomocou mixéra si zmiešame 250 g krémového syra s 200 g cukru a kukuričným škrobom. Mixujeme cca 3 minúty dohladka. Potom pridáme zvyšok krémového syra, cukru, smotanu, vajcia, vanilku. Zmes vyšľaháme dohladka, aby sa všetky ingrediencie spojili.
Pridáme aj kôru z 1 citróna a znova premiešame.
Predhrejeme si rúru na 160°C. Na strednú mriežku umiestnime nádobu s teplou vodou, ponoríme do nej formu (obalenú alobalom) s cheesecakom tak, aby voda siahala do 1/2 výšky formy. Pečieme asi 30 minút, necháme vychladiť.
Po vychladnutí dáme do chladničky na minimálne 6 hodín. Najlepšie je robiť cheesecake deň dopredu.
Na vrch poukladáme čerstvé ovocie podľa chuti.