Baklažány zapečené s mäsom a ryžou

Potrebujeme:

pre 4 osoby: 600 g baklažánov, 3 vajcia, 60 g múky, 100 g masla alebo oleja, 4 paradajky, soľ, čierne korenie, 1/2 šálky kyslej smotany
Plnka: 1/2 kg mletého bravčového mäsa, 1 cibuľu, 30 g masti, 1 zelenú papriku, 100 g dusenej ryže, 30 g slaniny, soľ, čierne korenie, 1 vajce
no image

Hodnotenie: 3.1 z 5. Celkom 9 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

Ryžu umyjeme v horúcej vode a dáme do rajnice na maslo, zalejeme horúcou vodou a dusíme do mäkka. Na masti speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme posekanú zelenú papriku, zmiešame s okoreneným a osoleným mäsom. Necháme vychladnúť a vymiešame vajíčka. Baklažán očistíme, pokrájame na 1 cm hrubé plátky, ktoré obalíme v múke a vypražíme na oleji. Do pekáča dáme vrstvu mäsovej zmesi, na ňu poukladáme plátky opečených baklažánov, pokvapkáme smotanou, opäť dáme mäsovú zmes a navrch poukladáme na kolieska pokrájané paradajky. Pokvapkáme smotanou a zapečieme v horúcej rúre.