Marhuľová bublanina

Bublanina je vždy vďačný koláčik, pretože je rýchlo hotová. Marhuľová bublanina je svieži dezert pre všetkých.

Potrebujeme:

5 vajec
250 g práškového cukru
100 g rastlinného tuku alebo masla
5 PL horúcej vody
250 g polohrubej múky
1/2 prášku do pečiva
600 g umytých a odkôstkovaných marhúľ
1 škoricový cukor

Hodnotenie: 3.1 z 5. Celkom 38 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom na penu, pridáme maslo alebo rastlinný tuk a opäť vymiešame. Pridáme horúcu vodu, preosiatú múku zmiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec zľahka postupne po lyžiciach primiešame vyšľahaný tuhý sneh z bielkov.
Cesto nalejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a po povrchu ukladáme umyté a vykôstkované polovice marhúľ. Posypeme škoricovým cukrom a upečieme vo vopred vyhriatej rúre na 220°C cca 15 minút.