Ananásová roláda

Potrebujeme:

Cesto: 5 vajec, 100 g práškového cukru, 140 g hladkej múky
Ananásový krém: 3 dl mlieka, 1 vrecúško vanilkového pudingu, 150 g masla, 150 g práškového cukru, 200 g nadrobno pokrájaného ananásového kompótu
no image

Hodnotenie: 3.6 z 5. Celkom 25 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Zľahka primiešame cukor, žĺtky a nakoniec preosiatú hladkú múku. Cesto nalejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme vo vopred vyhriatej rúre. Po upečení ešte teplé cesto zvinieme na mastnom papieri do tvaru rolády a necháme vychladnúť. Po vychladnutí naplníme krémom, ktorý pripravíme následovne: v troche mlieka rozmiešame vanilkový puding, prilejeme ho do zvyšku mlieka a za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť. Medzitým vyšľaháme, najlepšie elektrickým šľahačom, maslo na penu, primiešame cukor a vychladnutý puding. Vyšľaháme na hladký napenený krém a nakoniec primiešame pokrájaný ananás. Naplnenú roládu zvinieme, aj po povrchu potrieme zvyšným krémom a odložíme stuhnúť do chladničky.