Ananásová roláda
Potrebujeme:
Postup
- autor: vsetkyrecepty.sk
Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Zľahka primiešame cukor, žĺtky a nakoniec preosiatú hladkú múku. Cesto nalejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme vo vopred vyhriatej rúre. Po upečení ešte teplé cesto zvinieme na mastnom papieri do tvaru rolády a necháme vychladnúť. Po vychladnutí naplníme krémom, ktorý pripravíme následovne: v troche mlieka rozmiešame vanilkový puding, prilejeme ho do zvyšku mlieka a za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť. Medzitým vyšľaháme, najlepšie elektrickým šľahačom, maslo na penu, primiešame cukor a vychladnutý puding. Vyšľaháme na hladký napenený krém a nakoniec primiešame pokrájaný ananás. Naplnenú roládu zvinieme, aj po povrchu potrieme zvyšným krémom a odložíme stuhnúť do chladničky.