Guláš z diviny

PripravaVarenie - pecenie

Potrebujeme:

500 g diviny, 250 g cibule, 25 g veľký strúčik cesnaku, 5 g čierne korenie (podľa chuti), 5 g drtená
rasca, 25 g vegety, soľ, lyžička majoránu, štipka oregana, štipka muškátového orecha, 1 bobkový list,
štipka kari korenia, štipľavá paprika, 10 g mletá červená paprika, olej, bravčová masť, 2 l vývar z kostí,
1 kg zemiakov, 0,2 l leča.
no image

Hodnotenie: 3.2 z 5. Celkom 31 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Pokrájanú cibuľu na masti a oleji upražíme do mäkka, pridáme na kocky pokrájané mäso a dusíme.
Pred udusením pridáme červenú papriku, trošku čierneho korenia a rasce a miešame do
rozpustenia papriky. Potom zalejeme vývarom alebo teplou vodou. Necháme variť za stáleho
miešania (aby nič neprihorelo) a pridáme na drobno posekané zemiaky (približne 0,25 kg),
rozmixované lečo na zahustenie gulášu a bobkový list. Keď sa mäso dovára a zemiaky sú
rozvarené, pridáme (ak chceme) ďalšie pokrájané zemiaky ako súčasť gulášu, pridáme vegetu,
rozomletý cesnak, rascu, čierne korenie, bobkový list, štipľavú papriku a necháme na miernom ohni
ďalej variť. Keď je mäso mäkké, dochutíme korením podľa chuti, pridáme soľ, majorán, muškátový
orech a oregno. Podľa možnosti môžeme dochutiť borievkami, bielym korením, zázvorom a
červeným vínom. Dochutený guláš necháme chvíľu povariť na miernom ohni.