Gaštanové krokety
Potrebujeme:
300 g jedlých gaštanov, 1 dl mlieka, soľ, 2 balíčky vanilkového cukru, 20 g masla, 3 žĺtky, 20 g hladkej múky, 1 vajce, strúhanka, 60 g oleja, 40 g práškového cukru
Postup
- autor: vsetkyrecepty.sk
Gaštany narežeme špičkou ostrého noža a varíme ich vo vode asi 20 minút. Potom ich ocedíme, olúpeme a varíme v troške mlieka so štipkou soli asi 10 minút na miernom ohni. Za tento čas ba sa malo mlieko vyvariť a gaštany by mali byť suché. Chvíľu pred odobratí z platne pridáme vanilkový cukor. Gaštany pretrieme cez kovové sitko do kastróla, pridáme maslo, žĺtky a necháme vychladnúť. Hmotu dáme na pomúčenú dosku a formujeme malé krokety. Krokety obaľujeme v rozšľahanom vajci, strúhanke a vyprážame v rozpálenom oleji do zlatista.
Hotové krokety posypeme práškovým cukrom a podávame.