Baklažán v bešamelovej omáčke

PripravaVarenie - pecenie

Potrebujeme:

2-3 baklažány, bešamelová omáčka, 1/2 bal. Feta syru, olivy, citrón
no image

Hodnotenie: 3.1 z 5. Celkom 14 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Umytý baklažán pokrájame na hrubšie kolieska, pokvapkáme citrónovou šťavou. Necháme vyplakať. Celé kolieska dusíme na panvici (podlievame vodou) do polomäkka. Po vrstvách ich uložíme do zapekacej nádoby. Posypeme pokrájaným cesnakom a olivami. Uvaríme bešamelovú omáčku, v ktorej rozpustíme Feta syr. Omáčku dochutíme šťavou z olív a citrónu. Omáčku vylejeme na baklažán a zapečieme v horúcej rúre do zlatista. Podávame s celozrnnými bagetami.