Benátske rezne
Potrebujeme:
400 g bravčového mäsa zo stehna
100 ml bieleho vína
2 lyžice kečupu
1 cibuľu
40 g oleja
100 ml bieleho vína
2 lyžice kečupu
1 cibuľu
40 g oleja
40 g hladkej múky
mäsový vývar
nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať
mleté čierne korenie
soľ
mäsový vývar
nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať
mleté čierne korenie
soľ
Mäso umyjeme, nakrájame na rezne a naklepeme. Osolíme, okoreníme. Nadrobno nakrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme mäso a z oboch strán opražíme. Zaprášime múkou, opražíme, podlejeme mäsovým vývarom a vínom, prikryjeme a udusíme domäkka. Pridáme kečup a zohrejeme. Dochutíme petržlenovou vňaťou.
Podávame s dusenou ryžou.
Kategória:
Bravčové mäsoDruh mäsa:
BravčovéChod:
ObedSpôsob prípravy:
Dusené