Ovocný koláč so želatínou

Varenie - pecenie

Potrebujeme:

Cesto: 6 vajec, 6 pol. lyž. práškového cukru, 6 pol. lyž. polohrubej múky
Plnka: 500 ml šľahačkovej smotany,
2 kyslé smotany, 2 bal. vanilkového cukru, 2 bal. stužovač šľahačky, marhuľový kompót
Poleva: 2 bal. Frutino/marhúľ/
kryštálový cukor podľa návodu
no image

Hodnotenie: 3.5 z 5. Celkom 6 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Cesto: Žĺtky s cukrom vymiešame do spenenia, postupne pridávame múku a vyšľahaný sneh z bielkov. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 10 min.
Plnka: Vanilkový cukor vymiešame s kyslou smotanou. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme so stužovačom a spolu zmiešame s kyslou smotanou.
Na vychladnutý koláč poukladáme marhule a zalejeme smotanovou plnkou. Dáme do chladničky stuhnúť asi na 1 hod.
Poleva: Dáme variť 3/4 l vody s 3-4 lyž. kryštálového cukru. 2 balíky Frutina rozmiešame v 1/4 l vody a vylejeme do vriacej cukrovej vody. Chvíľu povaríme a potom za stáleho miešania chladíme. Vychladenú polevu navrstvíme na smotanovú plnku a dáme do chladničky stuhnúť.