Francúzske Quiche

PripravaVarenie - pecenie

Ak hľadáte recept na slaný koláč, máme pre Vás jeden z francúzskej kuchyne. Francúzske Quiche ponúka výborné chute, podávame ho so šalátom alebo chlebom.

Potrebujeme:

Na 4 porcie:
300 g lístkového cesta
15 g masla
1 malá cibuľa nakrájaná na drobno
4 plátky slaniny nakrájané na plátky
2 vajcia
284 ml smotany
55 g strúhaného eidamu
forma na koláč

Hodnotenie: 3.3 z 5. Celkom 20 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

Rozváľkame cesto na tenšie a dáme ho do okrúhlej koláčovej formy. Pritlačíme ho jemne na kraje formy s prstami. Dáme ho do chladničky na 10 minút. Predhrejeme rúru na 200°C. Na cesto dáme papier pečenie a zaťažíme ho buď ďalšou formou, alebo čo máme doma čo môže ísť do rúry, aby nám cesto veľmi nenarástlo. Pečieme 10 minút. Vyberieme z rúry a odtráníme ťažítko. A dáme piecť na ďalších 10 minút. V panvici zohrejeme maslo a opražíme cibuľu a slaninu 5 minút na strednej teplote. Dáme na upečené cesto a posypeme polovicou syra. V miske zmiešame vajcia so smotanou, osolíme a okoreníme. Nalejeme na cibuľu, posypeme zvyšným syrom a dáme piecť na 25-30 minút do zlatista. Necháme 10 minút postáť pred krájaním. Podávame so zeleninovým šalátom a chlebom.