Višňový kompót

Potrebujeme:

višne, kryštálový cukor, voda
no image

Hodnotenie: 2.7 z 5. Celkom 19 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Prebraté odstopkované višne umyjeme, necháme ich odkvapkať a plníme do sklených pohárov /7 dcl/. Takto pripravené višne zalejeme nálevom pripraveným z vody a kryštálového cukru /pomer : 1 l vody - 0,80 kg kryštálového cukru/, ktorý prevaríme a ešte za horúca nalejeme na pripravené višne. Poháre uzatvoríme a sterilizujeme cca 5-8 minút od začiatku varu v zaváracom hrnci, v ktorom ich necháme podľa možnosti aj vychladnúť. Zaváranie višní je podobné ako zaváranie čerešní, rozdiel je len v tom, že višne sú kyslejšie a tým sa pripravuje sladší nálev; višne majú mäkšie plody ako čerešne, preto treba kratšie sterilizovať, aby plody nepopraskali.