Banán v čokoláde s prílohou

Potrebujeme:

1 dl mlieka, 1 dl bieleho vína, okrúhle detské piškóty, varová čokoláda, 1/4 masla, 2 klinčeky, 1 lyž. práškového cukru, vanilkový cukor, kryštálový cukor na karamel, rum, špajdle, rôzne ovocie - jablká, hrušky, hrozno, pomaranč a pod.
no image

Hodnotenie: 3 z 5. Celkom 9 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Banán pokrájame na kolieska, piškóty namáčame do rumu, tak aby nepresiakli úplne. Napichujeme striedavo na špajdľu 6 piškót a 5 koliesok z banána.
Čokoládu dáme rozpustiť, pridáme do nej maslo, 1/2 dl mlieka, trošku vanilkového cukru pre chuť, vymiešame a obalíme banán s piškótami. Necháme v chladničke schladiť. Z kryštálového cukru urobíme karamel, dáme do neho ovocie, podlejeme vínom podľa potreby, dva klinčeky asi na 1 minútu, ovocie dusiť do polomäkka. Banán a karamelizované ovocie upravíme na dezertný tanier, môžeme ozdobiť šľahačkou.