Zapekané kuracie prsia so zemiakmi
Potrebujeme:
4 ks kuracie prsia, 150 g oravskej (anglickej) slaniny, 900 g zemiakov, 500 ml smotany na šľahanie, 6 strúčikov cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, olej, 200 g strúhaného eidamu, maslo na vymazanie
Kuracie prsia osolíme, okoreníme a prudko opečieme z obidvoch strán na oleji. Očistené zemiaky nastrúhame na jemné plátky. Stredne veľký pekáč vymastíme maslom a na dno dáme vrstvu zemiakov asi 2 cm vysokú. Na ňu poukladáme opečené prsia zabalené do slaniny a zakryjeme ostatnými zemiakmi. Smotanu ochutíme soľou, korením, cesnakom a touto zmesou všetko zalejeme. Zakryjeme alobalom a pečieme v predhriatej rúre asi 20 minút, až sú zemiaky mäkké. Potom posypeme syrom a dáme ešte zapiecť.
Kategória:
Kuracie mäsoDruh mäsa:
Kuracie