Americký chocolate cake alebo Brownies

Veľmi známa cukrovinka z americkej kuchyne je brownies. Americký chocolate cake alebo Brownies obsahujú veľa čokolády, preto zachutí hlavne maškrtným jazýčkom.

Potrebujeme:

Cesto:
225 g tmavej čokolády (obsah kakaa najmenej 50%)
140 g masla
210 g cukru
4 vajcia
4 kopcovité PL polohrubej múky
4 PL kakaového prášku
1,5 ČL kypriaceho prášku
1 vanilkový cukor (alebo 1 ČL vanilkového extraktu)4
1 PL pochúťkovej smotany
Krém:
1,6 dl smotany na šľahanie
260 g tmavej čokolády (obsah kakaa najmenej 50%)

Hodnotenie: 2.7 z 5. Celkom 15 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Rúru si predhrejeme na 180 °C. Vo vodnom kúpeli roztopíme maslo a čokoládu polámanú na kúsky – miešame. V mise zmiešame spolu vajíčka, múku, kakao, práčok do pečiva, vanilku a smotanu - aby bola riedka masa hladká. Pomaličky za stáleho miešania pridávame roztopené maslo s čokoládou. Vymastíme tortovú formu s priemerom 25 cm, alebo vyložíme papierom na pečenie. Vylejeme cesto do formy a pomaly pečieme na 180°C cca 50 minút. Necháme ho ochladiť, vyberieme z formy a prekrojíme na dva pláty. 1/3 krému natrieme medzi pláty a 2/3 na vrch a po bokoch. Tortu necháme v chladničke stuhnúť - podáva sa zohriatá na izbovú teplotu, aby krém nebol tuhý.