Bratislavské kura

Jedlo podobné tradičnému perkeltu. Bratislavské kura je pripravené z veľa zeleniny a určite zachutí aj v takomto prevedení.

Potrebujeme:

kuracie stehná (1 na 1 porciu)
1 cibuľu
250 g zeleniny (mrkva, petržlen)
smotanu
mlieko
2-3 lyžice hladkej múky
olej
maslo
celé čierne korenie
celé nové korenie
bobkový list
citrón
citrónovú šťavu alebo ocot
soľ
cukor
vegetu

Hodnotenie: 2.9 z 5. Celkom 18 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

QoeQxu5h6As

Postup

  • autor:

Cibuľu si speníme na troche oleja a pridáme mrkvu s petržlenom. Keď nám mrkva zmäkne, pridáme si kuracie stehná, citrón, bobkový list, celé čierne aj nové korenie. Keď sa nám mäso opraží, povyberáme si ho na plech, osolíme, prikryjeme a dáme do vyhriatej rúry pokiaľ sa mäso nebude oddeľovať od kosti.
Do mrkvovej omáčky pridáme vodu, aby na 1 porciu pripadlo zhruba 2dl omáčky, povyberáme korenia aj bobkový list a podusíme. Zeleninu v omáčke rozmixujeme a omáčku zahustíme precedenou zmiešanou múkou so smotanou a mliekom. Necháme ju zvrieť, dochutíme a do odstavenej omáčky pridáme citrónovú šťavu alebo ocot.
Podávame s knedľami.