Pečená plnená roláda

Roláda, v ktorej nájdete samé výborné chute. Pečená plnená roláda je chutné jedlo, ktoré môžete podávať s prílohami podľa chuti.

Potrebujeme:

1 kg bravčového mletého mäsa (bôčika alebo pliecka)
250 ml mlieka
150 g šunky
150 g strúhaného syra
2-3 postrúhané zemiaky
smotanu
vegetu
soľ
mleté čierne korenie

Hodnotenie: 2.8 z 5. Celkom 21 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

G561x5kbPcQ

Postup

  • autor:

Mäso pomelieme, osolíme, okoreníme. Prilejeme mlieko, dobre premiešame a odložíme (najlepšie na celú noc) do chladu. Šunku a syr pokrájame na tenké plátky.
Mäsovú zmes rovnomerne rozložíme na papier na pečenie alebo na alobal a povrch uhladíme. Na vrch poukladáme plátky šunky a syra. Roládu zvinieme a položíme do vymasteného pekáča. Natrieme ju rozmiešanou smotanou s postrúhanými zemiakmi a dáme do vyhriatej rúry upiecť.
Povrch viackrát natrieme smotanou.