Baklažán na orientálny spôsob (bezlepková, bez mlieka, sóje a vajec)
Potrebujeme:
500 g baklažánu
4 rajčiny
100 g šampiňónov
2 cibule
3 strúčiky cesnaku
2 dl červeného vína
4 rajčiny
100 g šampiňónov
2 cibule
3 strúčiky cesnaku
2 dl červeného vína
ryžovú hladkú múku
mleté čierne korenie
nové korenie
bobkový list
šťavu z polovice citróna
soľ
mleté čierne korenie
nové korenie
bobkový list
šťavu z polovice citróna
soľ
Postup
- autor: Bezlepková kuchárka
Baklažán ošúpeme a pokrájame na kolieska, osolíme, okoreníme, poprášime ryžovou hladkou múkou a opečieme. Pridáme cibuľu pokrájanú nadrobno, prelisovaný cesnak zmiešaný so soľou, ošúpané, pokrájané rajčiny, huby a víno. Pridáme nové korenie, bobkový list a udusíme do mäkka. Ochutíme citrónovou šťavou. Podávame s varenými zemiakmi.
Kategória:
Jedlá zo zeleninyChod:
ObedSezóna:
LetnéSpôsob prípravy:
DusenéDiéta:
Bezlepková