Zapekané palacinky s kalerábom

Ďalší spôsob na prípravu palaciniek na slano. Zapekané palacinky s kalerábom sú chutné a sýte jedlo.

Potrebujeme:

200 g hladkej múky
350 ml mlieka
7 lyžíc mletých lieskových orechov
125 ml minerálnej vody
3 vajcia
soľ
olej
150 g tvrdého syra
Na plnku:
kaleráb
40 g hladkej múky
250 ml mlieka
20 g masla
2 lyžice smotany
vegeta

Hodnotenie: 2.9 z 5. Celkom 15 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

maKwZEpVu44

Postup

  • autor:

Ponorným mixérom si vymiešame zohriaté mlieko, vajíčka a minerálku. Postupne primiešame múku, trochu oleja, lieskové orechy, z ktorých si trocha necháme aj na posýpku. Chvíľu to vymiešané necháme odstáť a robíme si palacinky.
Pripravíme si plnku. Na masle si opražíme hladkú múku, pridáme mlieko, vegetu a necháme zvrieť. Pridáme uvarený kaleráb nakrájaný na kocky, smotanu a nakoniec strúhaný syr.
Hotové palacinky si potrieme plnkou, poprekladáme dva razy na polovicu a poukladáme na plech vysypaný strúhankou. Zvyšnú plnku si nalejeme na vrch palaciniek, posypeme strúhaným syrom a lieskovými orechmi.
Vo vyhriatej rúre si to necháme na chvíľu poloodkryté zapiecť (cca 5-10 min.).