Ananásovo tvarohový zákusok

PripravaVarenie - pecenie

Potrebujeme:

Plát: 4 vajíčka, 200 g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 200 g kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, 1 dl slnečnicového oleja, 1 dl mlieka, 2 konzervy ananásu
Ananásová plnka: 3 ananásové pudingy, 2 tvarohy, 170 g kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, 6 dl šťavy z ananásu
Poleva: 2 kyslé smotany, 200g čokolády
no image

Hodnotenie: 3.3 z 5. Celkom 11 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Ananás necháme odkvapkať, rozkrojíme na polovice a necháme ešte odkvapkať. Šťavu precedíme a odložíme. Budeme ju potrebovať do plnky.
Celé vajíčka vyšľaháme s trochou cukru, potom pridáme zvyšok a vyšľaháme do hustej peny, pridáme olej, mlieko, šľaháme a zároveň po lyžiciach pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva. Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech, vedľa seba naukladáme ananás Upečieme pri teplote cca 170° C. Po upečení necháme korpus vychladnúť.
Ananásová plnka: mne vyšlo 5 dl šťavy a pridala som ešte 1 dl vody. Do 3 dl šťavy pridáme cukor, privedieme do varu, vlejeme rozmiešané ananásové pudingy vo zvyšnej šťave a uvaríme na hustú kašu. Odstavíme a do takejto horúcej kaše ihneď vmiešame tvaroh (aby sa nespravili hrčky). Metličkou alebo šľahačom vyšľaháme na hladký krém. Natrieme na korpus a dáme do chladničky stuhnúť aspoň na 1 hodinku.
Poleva: roztopíme čokoládu a do roztopenej vmiešame kyslé smotany. Natrieme na plnku.