Mafiny s bielou čokoládou a lekvárom


Malé koláčiky s jemnou čokoládovou chuťou. Mafiny s bielou čokoládou a lekvárom si môžete pripraviť na rôzne príležitosti.
Potrebujeme:
Prísady na 12 kusov:
225 g polohrubej múky
2 lyžičky prášku do pečiva
1/4 lyžičky soli
100 g cukor kryštál
125 g rozpusteného masla
225 g polohrubej múky
2 lyžičky prášku do pečiva
1/4 lyžičky soli
100 g cukor kryštál
125 g rozpusteného masla
125 ml mlieka
1 veľké vajce
2 balíčky vanilkového cukru
180 g kúskov bielej čokolády
cca 180 g broskyňového lekváru (alebo podľa chuti)
1 veľké vajce
2 balíčky vanilkového cukru
180 g kúskov bielej čokolády
cca 180 g broskyňového lekváru (alebo podľa chuti)
Postup
- autor: ivuula
Vo veľkej miske zmiešame múku, prášok do pečiva a soľ. V druhej miske mixérom vyšľaháme cukor, vanilkový cukor, rozpustené maslo, mlieko a vajce. Potom tekuté prísady vmiešame do misky s múkou a na koniec pridáme nasekanú bielu čokoládu. Naplníme mafinové formičky alebo košíčky do polovice, potom do každého spravíme malú jamku, ktorú naplníme asi lyžičkou lekváru. Zvyšné cesto dáme navrch tak, aby sme zakryli lekvár. Mafiny dáme piecť do predohriatej rúry na 180°C na 25-30 minút. Vyberieme z rúry a najlepšie necháme vychladnúť na drôtenej mriežke.