Perníkové tiramisu

Priprava

Vyskúšajte taliansku klasiku na iný spôsob. Perníkové tiramisu si Vás získa svojou chuťou a vôňou.

Potrebujeme:

  • 250 g syr mascarpone
  • 150 ml smotana na šľahanie
  • 1 PL perníkové korenie
  • 100 g práškový cukor
  • 1 ks vanilkový cukor
  • 3 ks vajce
  • 350 g medovníky alebo perník na strúhanie
  • kakao na posypanie

Hodnotenie: 2.7 z 5. Celkom 74 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Žĺtka oddelíme od bielkov. Žĺtka si vyšľaháme s cukrami a perníkovým korením. Smotanu na šľahanie vyšľaháme a postupne do nej pridávame mascarpone. Túto zmes pridáme k žĺtkovej zmesi. Premiešame.
Bielka vyšľaháme do tuha a pridáme do celej zmesi. Veľmi zľahka premiešame.
Medovníčky alebo perník si pomelieme a vrstvíme v pohári striedavo s krémom. Môžete pokvapkať amarettom.
Vrch posypeme kakaom a ozdobíme trochou postrúhaného medovníka.