Ovsená štrúdľa

PripravaVarenie - pecenie

Zdravý zákusok bez obsahu múky, vajec. Ovsená štrúdľa je veľmi jednoduchý a rýchly recept na prípravu.

Potrebujeme:

  • 300 g ovsené vločky (jemné)
  • 400 ml biely jogurt
  • voda
  • 5 ks jablko
  • vanilkový cukor, med

Hodnotenie: 3.2 z 5. Celkom 38 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Ovsené vločky (jemné alebo nadrobno podrvené) zmiešame v miske spolu s jogurtom. Podľa potreby pridáme trochu vody, aby bola zmes vláčna.
Pripravené cesto rozdelíme a pripravíme z neho 2 štrúdle.
Na spodnú vrstvu postrúhame jablká, posypeme cukrom, prípadne medom. Potom ich zakryjeme znova vločkovým cestom.
Pečieme pri 200°C asi pol hodinu.