Šišky poliate čokoládou


Pripravte si túto cukrovinku, ktorá zaženie Vašu chuť na sladké. Šišky poliate čokoládou sú veľmi jemné a nadýchané.
Potrebujeme:
- 500 g hladká múka
- 30 g maslo
- 3 ks žĺtok
- 40 g práškový cukor
- 300 ml mlieko
- 40 g droždie
- 1 PL citrónová šťava
- 2 PL rum
- 1 PL soľ
-
Na posypanie:
- práškový cukor
- Na polevu:
- čokoláda na varenie, olej
Do trochy mlieka rozdrobíme droždie.
Maslo vymiešame s cukrom a žĺtkami. Potom pridáme vykysnutý kvások, múku, zvyšok mlieka, soľ, citrónovú šťavu a rum. Vypracujeme cesto, ktoré necháme kysnúť 30 minút.
Cesto rozvaľkáme a pomocou pohára vykracujeme kolieska (na pomúčenej doske). Na každé koliesko dáme lyžičku džemu a prikryjeme ďalším kolieskom. Okraje pekne popritláčame. Šišky necháme na teplom mieste pod utierkou znova kysnúť.
V hlbokej panvici necháme rozohriať olej a opekáme šišky z každej strany. Mali by v oleji plávať. Dobre prepečieme a po vybratí z panvice kladieme na obrúsky (alebo kuchynské utierky) a tým vysajeme prebytočný olej.
Čokoládu na varenie si rozpustíme vo vodnom kúpeli.
Šišky posypeme cukrom a polejeme čokoládou.
Kategória:
CukrovinkyChod:
PochutinkaSpôsob prípravy:
Vyprážané