Šišky poliate čokoládou

PripravaVarenie - pecenie

Pripravte si túto cukrovinku, ktorá zaženie Vašu chuť na sladké. Šišky poliate čokoládou sú veľmi jemné a nadýchané.

Potrebujeme:

  • 500 g hladká múka
  • 30 g maslo
  • 3 ks žĺtok
  • 40 g práškový cukor
  • 300 ml mlieko
  • 40 g droždie
  • 1 PL citrónová šťava
  • 2 PL rum
  • 1 PL soľ
  •  

    Na posypanie:

  • práškový cukor
  • Na polevu:
  • čokoláda na varenie, olej

Hodnotenie: 2.7 z 5. Celkom 76 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Do trochy mlieka rozdrobíme droždie.
Maslo vymiešame s cukrom a žĺtkami. Potom pridáme vykysnutý kvások, múku, zvyšok mlieka, soľ, citrónovú šťavu a rum. Vypracujeme cesto, ktoré necháme kysnúť 30 minút.
Cesto rozvaľkáme a pomocou pohára vykracujeme kolieska (na pomúčenej doske). Na každé koliesko dáme lyžičku džemu a prikryjeme ďalším kolieskom. Okraje pekne popritláčame. Šišky necháme na teplom mieste pod utierkou znova kysnúť.
V hlbokej panvici necháme rozohriať olej a opekáme šišky z každej strany. Mali by v oleji plávať. Dobre prepečieme a po vybratí z panvice kladieme na obrúsky (alebo kuchynské utierky) a tým vysajeme prebytočný olej.
Čokoládu na varenie si rozpustíme vo vodnom kúpeli.
Šišky posypeme cukrom a polejeme čokoládou.