Tvarohové kocky s višňami

PripravaVarenie - pecenie

Pripravte si svieži koláč ku káve. Tvarohové kocky s višňami sú veľmi jednoduché na prípravu a určite nimi potešíte návštevu.

Potrebujeme:

  • 6 ks vajcia
  • 150 g kryštálový cukor
  • 120 ml olej
  • 150 g hladká múka
  • 2 PL kakao
  • višňový džem
  •  

    Plnka:

  • 500 g jemný tvaroh
  • 250 ml smotana na šľahanie
  • 2 ks vanilkový cukor
  •  

    Poleva:

  • 1 pohár odkôstkované višne
  • 1 ks vanilkový puding

Hodnotenie: 3 z 5. Celkom 84 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Bielka oddelíme od žĺtkov. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Postupne zašľahávame do neho cukor, aby sme mali pevný, lesklý krém. Potom jemne zašľahávame žĺtky a olej. Nakoniec pridáme preosiatu múku s kakaom. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri 180°C asi 20 minút. Hotové cesto necháme vychladnúť a potom ho potrieme višňovým džemom.
Plnka:
V miske vyšľaháme smotanu na šľahanie a postupne do nej pridávame tvaroh a cukor. Vymiešame na hladký krém.
Poleva:
Višne aj so šťavou zmiešame s pudingovým práškom. Za stáleho miešania pripravíme hustý krém. Vychladenú polevu vrstvíme na tvarohovú plnku a celý koláčik necháme stuhnúť v chlade aspoň 4 hodiny.