Šalát Coleslaw

Priprava

Jednoduchý šalát, ktorý Vám výborne padne napríklad k mäsitým jedlám. Šalát Coleslaw podávame ako prílohu k jedlám alebo k pečivu.

Potrebujeme:

  • 200 g mrkva
  • 1 ks cibuľa
  • 500 g biela kapusta
  • 1 PL soľ
  • 1/4 malý zeler
  • 1 štipka mleté korenie
  • 200 g majonéza
  • 100 ml smotana na šľahanie
  • 2 PL cukor
  • ocot

Hodnotenie: 2.5 z 5. Celkom 67 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Kapustu nastrúhame na malé pásiky. Posypeme soľou a asi 30 minút stláčame, aby pustila šťavu. Tekutinu zlejeme. Mrkvu nahrubo nastrúhame, zeler a cibuľu najemno.
Smotanu zmiešame s majonézou, cukrom. Vylejeme na zeleninu. Dochutíme octom, soľou, korením.
Necháme odpočinúť v chlade, najlepšie podávať na druhý deň.
Pred podávaním premiešame.