Čokoládovo-orechová torta

PripravaVarenie - pecenie

Výborná čokoládovo-orechová torta pre čokoholikov, ktorú si zamilujete.

Na 12 porcií potrebujeme:

  • 5 ks vajce
  • 370 g práškový cukor
  • 12 PL voda
  • 120 g mleté orechy
  • 250 g polohrubá múka
  • 1 bal prášok do pečiva
  • 1,5 bal puding
  •  

    Krém

  • 2 PL kakao
  • 3,5 dl mlieko
  • 5 PL kryštálový cukor
  • 125 g maslo
  • 100 g čokoláda na varenie
  •  

    Poleva

  • 10 g stužený tuk
  • 20 g mandle

Hodnotenie: 0 z 5. Celkom 1 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

1. CESTO:
Oddelíme žĺtka od bielkov. Žĺtka zmiešame s preosiatym cukrom dohladka. Pridáme vodu, múku, prášok do pečiva, orechy a vyšľahaný sneh. Pečieme na 190°C približne 50 minút. Po upečení korpus prekrojíme a polejeme rumom vymiešaným s cukrom.
2. KRÉM:
Zmiešame puding, kakao a cukor s mliekom. Varíme do zhustnutia. Do horúceho krému pridáme maslo a zmixujeme dohladka. Korpus plníme vychladnutým krémom.
3. POLEVA:
Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s tukom a polejeme ňou tortu.
4. OZDOBA:
Tortu ozdobíme plátkami mandlí a dáme stuhnúť do chladničky. Podávame s ovocím.
DOBRÚ CHUŤ!