Fazuľová polievka na smotane s údeným mäsom

PripravaVarenie - pecenie

Potrebujeme:

suchú (čerstvú) fazuľu, 3 ks údených rebierok, 2 kyslé a 1 šľahačkovú smotanu, mleté korenie, mletú papriku, soľ, bobkový list, 4 zemiaky a 2 lyžice hladkej múky
no image

Hodnotenie: 4.4 z 5. Celkom 7 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Večer dáme namočiť fazuľu. Ráno vodu zlejeme a dáme novú. Zalejeme do pol hrnca. Pridáme rebierka, štipku korenia, malú lyžičku papriky, bobkový list a soľ podľa potreby. Necháme variť, kým nebude fazuľa skoro hotová. Rebierka vyberieme a pridáme pokrájané zemiaky. Voda musí byť stále do pol hrnca. Keď sú zemiaky skoro uvarené, pridáme smotany, dobre vymiešané s múkou. Necháme prevrieť asi 5 min.