Francúzka nátierka 'French Paté'

Potrebujeme:

200g strúhanky, 80ml vody, 2 lyžice oleja (najlepšie olivového), 1 bobkový list, 1 a pol lyžičky tymiánu, 500ml najemno nakrájanej cibuľky, 1/4 lyžičky majoránky, 1 lyžička oregana, 1 a pol lyžička bazalky, 1 a pol lyžica Tebi, 3/4 lyžičky morskej soli, 1 lyžička rozotretého cesnaku, 60ml bezmliečneho rastlinného margarínu
no image

Hodnotenie: 2.6 z 5. Celkom 11 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

Najskôr namočíme strúhanku do vody. Zamiešame a necháme zmäknúť. Na rajnicu dáme olej, bobkový list a tymián, mierne zahrejeme a pridáme cibuľku, ktorú pražíme spolu s korením do zmäknutia. Keď je cibuľka hotová, odstránime bobkový list a pridáme ostatné prísady, okrem margarínu. Dusíme na miernom plameni 15 minút. Medzitým si roztopíme margarín (nepripáliť!), ktorý potom pridáme do takto pripravenej zmesi. Dôkladne zamiešame, dáme do vhodnej nádoby a necháme vychladnúť.

Výborná je na opečený chlieb.