Paprikové zemiaky

Potrebujeme:

1 kg zemiakov, 1 stredne veľká cibuľa (30g), 1 zelená paprika, 1 rajčina alebo 2 PL leča, 5 PL tuku, 1 kávová lyžička mletej červenej papriky, soľ, zelerová vňať
no image

Hodnotenie: 4.5 z 5. Celkom 2 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Zemiaky očistíme, pokrájame na mesiačiky alebo kocky. Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na masti, pridáme mletú červenú papriku, trochu podlejeme vodou, aby sa paprika nepripálila. Na cibuľu vložíme zemiaky, osolíme, pokrájame papriku a rajčinu a dusíme 30 minút. Počas dusenia miešame, pridáme zelerovú vňať a podľa potreby podlievame vodou. Podávame s hlávkovým alebo uhorkovým šalátom.
RADA: Výborné sú zemiaky, keď pred ukončením dusenia pridáme na kolieska pokrájané obyčajné párky.