Pečienka so slaninkou a cibuľou


Potrebujeme:
Na 2 porcie
4 plátky slaninky
1 čajová lyžička olivového oleja
1 malá červená cibuľa, nakrájaná na tenké plátky
4 plátky slaninky
1 čajová lyžička olivového oleja
1 malá červená cibuľa, nakrájaná na tenké plátky
350g na tenké plátky nakrájanej bravčovej pečienky
2 poliekové lyžice balzamikového octu
2 polievkové lyžice vody
1 polievková lyžica petržlenovej vňate
2 poliekové lyžice balzamikového octu
2 polievkové lyžice vody
1 polievková lyžica petržlenovej vňate
Postup
- autor: anglicka kucharka
Upražíme slaninku na oleji do chrumkava vyberieme na kuchynskú útierku. Do panvici v ktorej sme opražili slaninku pridáme cibuľu a opražíme do sklovita. Vyberieme ich do misky. Do panvice dáme opražiť pečienku asi 3 minúty z každej strany. Vyberieme ich na 2 taniere. Do panvice dáme ocot, vodu a necháme zovrieť pokiaľ nám to nezhustne. Naleje na pripravené pečienky. Na pečienky dáme cibuľu, nakrájanú slaninku, petržlenovú vňať a podávame. Podávame so zemiakovým pyré.
Kategória:
Bravčové mäsoDruh mäsa:
Bravčové