Morčacie prsia s pomarančovou omáčkou

PripravaVarenie - pecenie

Potrebujeme:

Na 2 porcie :
celozrnný chlieb bez kôrky
15 g petržlenovej vňate
2 pomaranče
2 morčacie prsia
10 g hladkej múky
1 bielko
10 g kukuričnej múky
10 ml olivového oleja
šťava z polovice citróna
kôra z 1 pomaranča

Hodnotenie: 4 z 5. Celkom 6 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

Chlieb nadrobíme do mixéra a rozmixujeme. V miske zmiešame pomarančovú kôru a petržlenovú vňať. Pridáme chlieb a premiešame. Morčacie prsia nakrájame na 4 časti, obalíme v žĺtku a chlebovej zmesi. Jeden pomaranč očistíme a rozoberieme na mesiačiky. Druhý pomaranč odšťavíme do misky a pridáme kukuričnú múku a 30 ml vody a vymiešame do hladka. Kuracie mäso vypražíme na oleji 15 - 20 minút do zlatista. Do hrčeka dáme pomarančovú šťavu s múkou a privedieme do varu. Varíme pokiaľ nám to nazačne hustnúť. Dáme dole zo sporáka a primiešame citrónovú šťavu a pomarančové mesiačiky. Morčacie prsia naservírujeme na tanier, polejeme pripravenou pomarančovou omáčkou a podávame so zemiakovým pyré a čerstvým šalátom.