Bravčovo-bylinkové guľky v šalátovom liste


Potrebujeme:
Na 4 porcie:
250 g mletého bravčového mäsa
1 cibuľu
1 citrón
250 g mletého bravčového mäsa
1 cibuľu
1 citrón
šalát
1 strúčik cesnaku
nasekanú petržlenovú vňať
čili omáčku
1 strúčik cesnaku
nasekanú petržlenovú vňať
čili omáčku
Postup
- autor: anglicka kucharka
Mleté mäso dáme do misky spolu s nadrobno nakrájaným cesnakom, cibuľou, šťavu z citróna a petržlenovou vňaťou. Všetko spolu premiešame. Vyformujeme guľky a vyprážame v oleji 10 minút, často otáčame. Šalátové listy (asi 3 na jeden tanier) naservírujeme na taniere, na to poukladáme guľky a polejeme čili omáčkou. Podávame s chlebíkom alebo čerstvou bagetou.
Kategória:
Iné a mleté mäsoDruh mäsa:
BravčovéChod:
ObedTyp Kuchyne:
AnglickáSpôsob prípravy:
Vyprážané