Bravčovo-bylinkové guľky v šalátovom liste

PripravaVarenie - pecenie

Potrebujeme:

Na 4 porcie:
250 g mletého bravčového mäsa
1 cibuľu
1 citrón
šalát
1 strúčik cesnaku
nasekanú petržlenovú vňať
čili omáčku

Hodnotenie: 3.3 z 5. Celkom 6 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

Mleté mäso dáme do misky spolu s nadrobno nakrájaným cesnakom, cibuľou, šťavu z citróna a petržlenovou vňaťou. Všetko spolu premiešame. Vyformujeme guľky a vyprážame v oleji 10 minút, často otáčame. Šalátové listy (asi 3 na jeden tanier) naservírujeme na taniere, na to poukladáme guľky a polejeme čili omáčkou. Podávame s chlebíkom alebo čerstvou bagetou.