Jahňacie so zemiakmi

PripravaVarenie - pecenie

Potrebujeme:

Na 6 porcii :
2 polievkové lyžice slnečnicového oleja
1kg jahňacej nohy, vykostenej a nakrájanej na kocky
1 veľká cibuľa nakrájaná na plátky
2 polievkové lyžice hladkej múky
600ml jahniacého alebo zeleninového vývaru
1 čajová lyžička sušeného tymiánu
1 polievková lyžica worčestrovej omáčky
soľ, čierne korenie
4 mrkvy, nakrájané na kolieska
1 biela repa, nakrájaná na kocky
1 bobkový list
600 g zemiakov, nakrájaných na tenké plátky
maslo

Hodnotenie: 2 z 5. Celkom 10 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

Predhrejeme rúru na 160°C. V panvici opražíme mäso do hneda. Vyberieme z panvice a dáme ho do pekáča. V panvici opražíme cibuľu do zlatista. Potom pridáme múku a pražíme minútku. Pomaly primiešame vývar a rozmiešame do hladka. Pridáme worčestrovú omáčku, tymián, osolíme a okoreníme. Potom pridáme repu a mrkvu a necháme variť 5 minút. Túto zmes nalejeme na mäso v pekáči pridáme bobkový list, na to naukladáme zemiaky, osolíme a okoreníme. Na mäso naukladáme na tenko nakrájané plátky masla. Zakryjeme alobalom a dáme piecť na hodinu a pol. Dáme dole alobal a dáme piecť na ďalších 30 minút. Ak treba, ešte dáme maslo na vrch, ak sa nám zdá,že sa zemiaky vysušujú. Podáveme so zeleninou.