Hovädzie so žemličkami


Potrebujeme:
Na 2 porcie :
1 cibuľa
400 g mletého hovädzieho mäsa
1 mrkva
1 baklažán
1 kocka hovädzieho bujónu
1 cibuľa
400 g mletého hovädzieho mäsa
1 mrkva
1 baklažán
1 kocka hovädzieho bujónu
200 g konzerva krájaných paradajok
100 g polohrubej múky
1 čajová lyžička prášku na pečenie
25 g masla
25 g eidamu
100 g polohrubej múky
1 čajová lyžička prášku na pečenie
25 g masla
25 g eidamu
Postup
- autor: anglicka kucharka
Na jemno nakrájame cibuľu, dáme ju do panvice a opražíme do sklovita. Pridáme mäso a opražíme do hneda. Na kocky nakrájame mrkvu a baklažán. Pridáme do panvice a varíme zopár minút. Pridáme rozdrvený bujón, 200 ml vody a paradajky z konzervy. Zakryjeme pokrievkou a varíme 20 minút. Predhrejeme rúru na 200°C. Múku a prášok na pečenie zmiešame spolu v miske. Pridáme maslo a rozmiešame s rukou. Pridáme nastrúhaný syr a 50 ml vody. Vymiešame do hladka na valček. Nakrájame na 1cm hrúbku a vytvarujeme 4 žemličky. Mäso dáme do pekáča na to položíme 4 žemličky cesta a dáme piecť na 20 minút. Podávame.
Kategória:
Iné a mleté mäsoDruh mäsa:
Iné