Bylinkové mäsové guľky so špagetami


Potrebujeme:
Na 4 porcie :
500 g mletého mäsa
1 cibuľa
2 čajové lyžička sušených miešaných byliniek
1 baklažán
1 cuketa
500 g mletého mäsa
1 cibuľa
2 čajové lyžička sušených miešaných byliniek
1 baklažán
1 cuketa
1 červená paprika
1 červená cibuľa
1 polievková lyžica olivového oleja
400 g konzerva krájaných paradajok
250 g špagiet
1 červená cibuľa
1 polievková lyžica olivového oleja
400 g konzerva krájaných paradajok
250 g špagiet
Postup
- autor: anglicka kucharka
Mäso dáme do misky spolu s najemno nakrájanou cibuľou a bylinkami. Zmiešame a vytvarujeme 12 guliek. Dáme do chladničky pokiaľ si pripravíme zeleninovú omáčku. Na kocky nakrájame baklažán, cuketu, cibuľu a papriku. Do väčšej panvice dáme olej a opražíme všetku zeleninu do mäkka. Pridáme paradajky z konzervy, zakryjeme pokrievkou a varíme 30 minút na nízkej teplote. Špagety uvaríme podľa návodu na obale. Do hlbšej panvice dáme olej a opražíme guľky 15 minút do hneda. Na taniere naservírujeme špagety na to dáme mäsové guľky a polejeme zeleninovou šťavou.
Kategória:
Iné a mleté mäsoDruh mäsa:
Iné