Pečená makrela s pečenou zeleninou


Potrebujeme:
Na 4 porcie :
50 g masla
1 strúčik cesnaku, nasekaného nadrobno
4 polievkové lyžice nasekanej petržlenovej vňate, bazalky a koriandra
4 čerstvé makrely bez hlavy
50 g masla
1 strúčik cesnaku, nasekaného nadrobno
4 polievkové lyžice nasekanej petržlenovej vňate, bazalky a koriandra
4 čerstvé makrely bez hlavy
3 polievkové lyžice olivového oleja
2 červené cibule, nakrájané na mesiačiky
750 g tekvice, nakrájaná na kocky
2 stredné cukety, nakrájané natenko
2 červené cibule, nakrájané na mesiačiky
750 g tekvice, nakrájaná na kocky
2 stredné cukety, nakrájané natenko
Postup
- autor: anglicka kucharka
Predhrejeme rúru na 200°C. Spolu zmiešame maslo, cesnak a bylinky. S ostrým nožom narežeme makrelu v rovnakých intervaloch z obidvoch strán. Rozdelíme maslo medzi tieto rezy. Vo väčšej ohňuvzdornej panvici roztopíme maslo. Na to dáme tekvicu a dáme piecť do rúry na 20 minút. Pridáme cukety a cibuľu a pečieme ďalších 15 minút. Na to naukladáme makrely a dáme piecť na 20 minút pokiaľ makrela nie je uvarená. Podávame rybu so zeleninou.
Kategória:
RybyDruh mäsa:
Ryby morskéChod:
ObedSpôsob prípravy:
Pečené