Fritované guľky z bravčového mäsa

Potrebujeme:

450 g chudého bravčového mäsa
1 malú cibuľu
1 zelenú čili papričku
soľ
čierne korenie
2,5 cm čerstvého koreňa zázvoru
1 vajce
1 lyžica kukuričného škrobu
2 lyžičky sójovej omáčky
2 vetvičky čínskeho petržlenu
1 lyžičky oleja
olivy
zelenú papriku
jarnú cibuľku
ryžu

Hodnotenie: 5 z 5. Celkom 1 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Mäso nahrubo pomelieme, cibuľku a papričku nadrobno pokrájame, čierne korenie čerstvo zomelieme, zázvor a petržlen posekáme na drobno, vajce rozšľaháme, olej zohrejeme do horúca a spolu s ostatnými prísadami premiešame. Necháme 10 minút stáť. Potom vytvarujeme rovnako veľké guľky. Vo woku zohrejeme fritovací olej a na miernom oleji fritujeme postupne guľky asi 5 - 6 minút. Musia byť zlatohnedé a chrumkavé. Vyberieme a necháme odkvapkať na papierovom obrúsku. Guľky ozdobíme jarnou cibuľkou a krúžkami zelenej papriky, olivami.
Podávame s ryžou.