Mexické espresso
Prineste si do kuchyne svetový recept. Mexické espresso je exotický recept na kávu.
Potrebujeme:
Na 4 porcie:
150 g horkej čokolády
30 ml alebo 2 polievkové lyžice silnej čiernej kávy
40 g bielej čokolády
150 g horkej čokolády
30 ml alebo 2 polievkové lyžice silnej čiernej kávy
40 g bielej čokolády
30 ml alebo 2 polievkové lyžice jogurtu
200 ml šľahačkovej smotany
čokoládové rolky
200 ml šľahačkovej smotany
čokoládové rolky
Postup
- autor: anglicka kucharka
Čokoládu rozlámeme na kúsky a dáme nad vodný kúpeľ spolu s kávou. V druhom hrnci si nad vodným kúpeľom roztopíme bielu čokoládu. Smotanu vyšľaháme do tuha a primiešame ju k teplej čokoláde s kávou. Dáme to do pohárov ale nie doplna. Roztopenú bielu čokoládu zmiešame s jogurtom a dáme pomaly s lyžičkou do pohárov. Necháme vychladnúť a podávame s čokoládovými rolkami.