Zmrzlinový koláč
Potrebujeme:
Na 4 porcie :
5 čokoládových mini roliek alebo polovicu čokoládovej rolády
vanilková a čokoládová zmrzlina
5 čokoládových mini roliek alebo polovicu čokoládovej rolády
vanilková a čokoládová zmrzlina
50 g mliečnej čokolády
50 g lieskových orieškov
50 g lieskových orieškov
Postup
- autor: anglicka kucharka
Do tortovej formy dáme papier na pečenie. Rolky alebo roládu nakrájame na kolieska a poukladáme ich do tortovej formy. Zmrzliny necháme trochu roztopiť. Polovicu vanilkovej zmrzliny dáme do tortovej formy a uhladíme ju. Potom na to dáme čokoládovú zmrzlinu a na to zvyšnú vanilkovú zmrzlinu. Dáme do mrazničky na zopár hodín. Čokoládu nalámeme na kúsky a dáme ju roztopiť nad vodný kúpeľ. Zmrzliny vyberieme z mrazničky a vyberieme ich z formy, tak že namočíme kuchynskú utierku do horúcej vody a dáme ju na vonkajšiu stranu tortovej formy. Dáme ju na tanier. Oriešky nasekáme nadrobno a opražíme ich. Dáme ich na koláč na to nalejeme vychladenú čokoládu a dáme to späť do mrazničky na hodinu. Vyberieme z mrazničky a podávame.