Jahňacie steaky s olivami a zemiakovým pyré


Potrebujeme:
Na 4 porcie: 1 kg zemiakov, soľ, mleté čierne korenie, 50 g čiernych olív bez kôstok, 600 g jahňacích steakov, 3 lístky čerstvého rozmarínu, 2 strúčiky cesnaku, 2 PL olivového oleja, 100 g šľahačkovej smotany
Postup
- autor: anglicka kucharka
Očistíme a nakrájame zemiaky a uvaríme ich v slanej vode domäkka. Rozmarínové lístky nakrájame nadrobno spolu s cesnakom. Zmiešame ich a natrieme nimi mäso a osolíme a okoreníme ich. Olivy nakrájame na kolieska. V panvici zohrejeme olej a mäso opražíme z každej strany asi 3-4 minúty. Zemiaky zlejeme. Pridáme smotanu a trochu oleja a vyšľaháme na pyré. Potom primiešame olivy, osolíme a okoreníme. Naservírujeme na taniere, na to dáme mäso a podávame.
Kategória:
Iné a mleté mäsoDruh mäsa:
JahňacieChod:
ObedSpôsob prípravy:
Vyprážané