Vaječné venčeky
Venčeky sú koláčiky plné lahodného krému. Vaječné venčeky Vám zachutia pri rôznych príležitostiach.
Potrebujeme:
3 dl vody
125 g Cery
250 g hladkej múky
1/4 kypriaceho prášku
6 vajec
Krém:
100 g Zlatého klasu
250 g cukru
1-2 balíčky vanilkového cukru
200 g masla (margarínu)
rum podľa chuti
Cesto:
Vodu s Cerou dáme zovrieť. Po rozpustení Cery pridáme múku s kypriacim práškom a miešame pokiaľ sa nelepí na stenu hrnca. Cesto je dobré, ak na spodku hrnca uvidíme biely povlak. Odstavíme z ohňa. Po miernom vychladnutí po jednom primiešame vajce. Cukrárenským vrecúškom urobíme malé venčeky s priemerom asi 4 cm. Pečieme vo vyhriatej rúre na 220°C. Keď venčeky vyšli, stíšime na 180°C. Dvere rúry neotvárame!!!
Krém:
Z mlieka, Zlatého klasu a cukru uvaríme kašu. Môžeme pridať aj 1-2 žĺtka. Vymiešame s maslom a rumom.
Venčeky po upečení rozkrojíme a plníme krémom. Vrch pocukrujeme. Z tejto dávky vyjde asi 50 kusov venčekov.