Rebarborový koláč II

Potrebujeme:

1000 g rebarbory, 200 g práškového cukru, 250 g polohrubej múky, soľ, 240 g rastlinného tuku, 50 g práškového cukru, 3 polievkové lyžice vody, 2 polievkové lyžice kyslej smotany, 1 žĺtok, 1/2 balíčka prášku do pečiva, 10 g tuku na vymastenie plechu.
no image

Hodnotenie: 3.1 z 5. Celkom 15 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Rebarboru očistíme, umyjeme, pokrájame na kocky a dáme do misky, posypeme cukrom a necháme asi 20 minút odstáť. Múku a trochu soli, tuk, práškový cukor, kypriaci prášok, vodu, kyslú smotanu, žĺtok zmiešame a na doske vypracujeme hladké polotuhé cesto, ktoré necháme asi pol hodiny odstáť. Potom cesto rozvaľkáme, položíme na vymastenú formu. Rebarboru necháme odkvapkať, uložíme na cesto a dáme piecť do stredne vyhriatej rúry. Po upečení posypeme cukrom. Podávame deťom od 2 rokov.